image.jpg

Pezsgőszín, Mercato Centrale és okoumé

Exkluzív konyhaművészet az Arclineától

2016. június 08.

Pezsgőszín, Mercato Centrale és okoumé

Exkluzív konyhaművészet az Arclineától

2016. június 08.

Exkluzív konyhaművészet az Arclineától

Az Arclinea konyháiban igazi öröm a főzés, legyen az otthon, a kertben a medence partján, vagy egy firenzei piac közepén.Főzzön Firenzében


 

Firenze egyik legrégebbi piaca a Mercato Centrale ad otthont a Lorenzo de Medici főzőiskolának, amely sok más olaszországi, francia és néhány holland gasztroműhellyel együtt az Arclineát választotta konyhái berendezéséhez.

 

 

 

 


Paradicsom, articsóka, színpompás gyümölcsök, olivabogyók, sajtok, rákok, halak, fűszerek és az utánozhatatlan alapzaj a piaci forgatagban, ahogy elhaladunk a kedvesen hangos árusok portékai és a helyi bisztrókban ebédelők között. A főzőiskolába lépve, a nyüzsgő, színekben, illatokban és ízekben tobzódó piac hangulatából a nemesacél, a funkcionalitás és a profizmus letisztult világába érkezünk.

 

A tizenhat főzőboxszal kialakított iskolában a friss, minőségi alapanyagok, a konyhaművészet és a professzionális design találkozik.


Otthoni professzionalizmus

 

Az acél hűvös profizmusa naturális anyagokkal és meleg színekkel otthoni környezetre hangolható.

A rendszerezettség, a gyakran ismételt mozdulatokra épülő, jól átgondolt funkcionalizmus, a magas szintű technológia, és a szemet gyönyörködtető, letisztult design nem csak a séfeknek jár. Otthoni környezetben is megvalósítható az a hangulat, amit a legnívósabb éttermek konyhái sugároznak. 


Az acél hűvös profizmusa naturális anyagokkal és meleg színekkel otthoni környezetre hangolható.

 

A Convivium konyhasziget jól szervezett központ a mindennapi rituálékhoz, legyen az ételelőkészítés, főzés, étkezés, munka, akár tanulás vagy családi élet. Jellegzetessége a 20 cm vastag munkalap és a beépített, motorikusan működő Up-Down asztal, amely lehetővé teszi, hogy a munkafelület 75 és 90 cm közötti magasságban állítható legyen, így mindenféle tevékenység kényelmesen végezhető rajta.

 

 

Exkluzív megoldás az Arclinea egyedülálló, polcba épített szagelszívórendszere is. ►


(…) Bár egy konyha formálását alapvetően a józan ész irányítja, a legjobb design mégis az, amely a szem számára észrevehetetlen, kifinomultsága mégis tetten érhető minden egyes itt elvégzett mozdulatban, érezhető a főzés során, legyen az szerény vagy magasztos módja e tevékenységnek...” Antonio Citterio, designer


 

Exkluzív funkcionalitás

Elérkezett a „mindent (egy helyen) lehet” korszaka, ahol a funkció éppoly hangsúlyos, mint a design, a minőség vagy az individuális kialakítás. Mivel a konyha még inkább központi szerepet kap az otthonokban, fontos, hogy organikus része tudjon lenni a nagy egésznek. A konyha egyesít és kapcsolódásokat alakít ki, rugalmas súlyponti szerepet játszik az élettérben. A Spatia projekt elérte, hogy a konyha csak használat közben tűnik tényleg konyhának.

A rejtett ajtórendszer nagyszerűen támogatja az integrált nappali és konyha megoldásokat. 

 

A Spatia minden éppen nem végzett tevékenységet elrejt a szem elől, így kisebb lakásokban, stúdióapartmanokban is előnyös.

A Spatia minden éppen nem végzett tevékenységet elrejt a szem elől, így kisebb lakásokban, stúdióapartmanokban is előnyös.

 

Ha láttat és nem elrejt, azt is elegánsan és átgondoltan teszi az Arclinea. A Mensolinea tárolóprogramot a konyhapult és a fali egységek közötti tér ergonomikus kihasználására tervezték. A méretre gyártott, alumíniumból készülő, rozsdamentes felületkezelésű fali elemet felül egy polc zárja le, melyhez elektromos aljzat és LED-világítás is kapcsolható. A rendszerhez különböző fa és porcelánelemek is rendelkezésre állnak az edények, bögrék, vázák, fűszertartók stb. tárolására.

 

 

Innovatív felületek

Az Arclinea elkötelezett híve a folyamatos fejlesztésnek és a technológiai kutatásoknak, melyek révén mindent igényt kielégítő, innovatív alapanyagok és gyártási eljárások születnek. Ilyen újítás például a bronz, fekete és pezsgő színben elérhető PVD (Physical Vapour Deposition) bevonat, amely a rozsdamentes acél és a titánium különlegesen ellenálló ötvözete.

2015-ben az Arclinea ITALIA pezsgő színű PVD konyhája nyerte el a rangos nemzetközi Interior Design Best of Year 2015 díját „konyha” kategóriában.

 

 

 

 

 

 

A 4 cm vastag, rozsdamentes acél ajtók beépített szigeteléssel és mágneses tömítéssel óvják a bútort a beszivárgástól és a rovaroktól.

Az Artusi kültéri verziója, az Artusi Outdoor olyan technológiai anyagok és megoldások felhasználásából született, melyek révén a konyha kiválóan ellenáll a nedvességnek és jó hőszigeteléssel rendelkezik. Az okoumé réteggel borított mély fiókos elemek megőrzik az élelmiszerek és italok hőmérsékletét. A beépített BBQ/grill tűzhely rejtett gázpalackkal és szellőzőráccsal felszerelt.

Az Arclinea az idei milánói nemzetközi bútorkiállításon, a Salone del Mobile EuroCucina konyhatematikus szekciójában mutatta be legújabb projektjét, a Principiát, melyet a természetes anyagok, az innovatív gyártási technológiák és a kézműves részletek együtt jellemeznek.

Az Arclinea termékeivel olyan időtálló értéket kíván teremteni, amely nemcsak követi, de meg is előzi az aktuális trendeket. Az 1925-ben alapított, eredetileg kézműves famegmunkálással foglalkozó vállalkozás, hamar az olasz szakértelem és design kiválóságának egyik szimbólumává vált. A cég 1960-ban vette fel az „Arclinea Cucine Componibili" (Arclinea Moduláris Konyhák) nevet. Az „Arc” az „Arredamento Razionale Componibili” rövidítése (Racionális Moduláris Bútor) arra utal, hogy az Arclinea kollekciók egymással tökéletesen kombinálható elemei lehetővé teszik, hogy a konyha megtervezése, kialakítása és használata öröm legyen és valóban a mindennapi igényeket szolgálja.